Юлій Володимирович Шелест (1937–2009) - Гирич, І.; Грицайло, Н. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Відійшов у вічність співробітник нашого Інституту, редактор редакційно-видавничого відділу, який редагував “Український археографічний щорічник”, зібрання творів М. Грушевського і Д. Яворницького, збірники статей науковців Інституту, персональні монографії наукових співробітників тощо.