Олександр Леонідович Рибалко (1950–2009) - Гирич, І. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
5 січня 2009 р. упокоївся визначний український джерелознавець, філолог, редактор і археограф Олександр Леонідович Рибалко. Докладніше про О. Рибалка можна прочитати: [Тищенко К.] Пам’яті Олександра Рибалка. 1951–2009 // Дивослово. – 2009. – № 2 (623). – С. 63–64; Гирич І. Пам’яті Олександра Рибалка // Критика. – 2009. – Ч. 1–2 (135–136). – Січень–лютий. – С. 37; його ж. Олександр Рибалко: редактор і науковець // Пам’ятки України: Науковий альманах. – 2009. – № 1. – С. 109–118.