Ливарні формочки слов'ян раннього середньовіччя: реінтерпретація знахідок - Володарець-Урбанович, Я.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті розглянуто ливарні формочки, що свого часу були віднесені до різних культурно-хронологічних епох. Зроблено припущення, що вони належать до раннього середньовіччя і знаходять аналогії серед формочок кола «Бернашівка—Камно» за О.О. Щегловою. Накопление данных о ювелирных изделиях и каменных формочках способствовали появлению работ О.А. Щегловой по классификации изображений на них и ассортименту изделий. Тем не менее, для ряда находок можно уточнить культурно-хронологическую принадлежность. The accumulation of data on the jewellery and casting molds contributed to the emergence of works O. Shchehlova classification of images on them and the range of products. We can refine the cultural and chronological affiliation for a number of finds.