Система бездротового зв'язку 5G - Гриценко, В.І.; Суровцев, І.В.; Бабак, О.В. (Кибернетика и вычислительная техника, 2019)
Мета статті — проаналізувати архітектурні особливості, методи комунікації та завдання, покладені в основу проектування технології 5G. Результати. Показано, які конкретні технічні та технологічні проблеми повинні бути вирішені для досягнення широких можливостей мобільного зв'язку 5G. Водночас, технологію 5G незабаром буде стандартизовано та впроваджено у всьому світі, включаючи Україну. Можливість підключення безлічі зовнішніх пристроїв в умовах електромагнітних перешкод з використанням LTE-з'єднань у разі розподілення по великій площі та за суворих вимог до затримок виконання технологічних процесів дає змогу стверджувати, що технологія бездротового зв'язку 5G є необхідною і незамінною в дослідженнях і виробництві. Цель статьи — проанализировать архитектурные особенности, методы коммуникации и задачи, положенные в основу проектирования технологии 5G. Результаты. Показано, какие конкретные технические и технологические проблемы должны быть решены для достижения широких возможностей мобильной связи 5G. Вскоре технология 5G будет стандартизирована и внедрена во всем мире, включая Украину. Возможность подключения множества внешних устройств в условиях электромагнитных помех с помощью LTE-соединений в случае распределения на большой площади и при суровых требованиях к задержкам технологических процессов позволяет утверждать, что беспроводная технология 5G является необходимой и незаменимой в исследованиях и производстве The purpose of the paper is to describe in an accessible way the architectural features, communication methods, the Internet and the tasks that underlie 5G. Results. It is shown that specific technical and technological problems have to be solved in order to reach the wide possibilities of 5G mobile communication. At the same time, 5G technology will soon be standardized and implemented around the world, including Ukraine. The ability to connect many external devices in conditions of electromagnetic interference using LTE connections in the case of distribution over a large area and with strict requirements for process delays makes it possible to state that 5G wireless technology is necessary and indispensable in research and production.