Пронизи для перекрестных ремней конской упряжи на юге Восточной Европы в VII—VI вв. до н. э. - Махортых, С.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
Статья посвящена пространственно-хронологическому анализу металлических и костяных пронизей для уздечных ремней бытовавших на юге Восточной Европы в VII—VI вв. до н. э. У статті розглядаються металеві та кістяні пряжки-пронизки різних типів, які використовувалися для фіксації перехресних ременів кінської збруї, що побутували на території півдня Східної Європи у VII—VI ст. до н. е. The article is devoted to the analysis of different types of metal and bone harness fittings of 7th—6th centuries BC which were found in the south of Eastern Europe.