Ранняя группа погребений Светловодского могильника - Могилов, А.Д. (Археологія і давня історія України, 2017)
Статья посвящена публикации ранней группы
погребений Светловодского могильника, расположенного на юге Днепровской Правобережной Лесостепи. Захоронения, совершенные в ямах, относятся к среднескифскому времени. Стаття присвячена розгляду ранньої групи захоронень Світловодського могильника, розташованого на півдні Дніпровського Лісостепового Правобережжя. Могили — грунтові. Поховання чоловіків
здійснені у витягнутому положенні, в прямокутних ямах. Вони супроводжувались наконечниками
стріл, ворворками, ножем та привіскою. Комплекси датуються другою половиною VI — першою чвертю
V ст. до н. е. Вони належать рядовим представникам місцевої не заможної общини. The article devoted to the early group Svitlovodsk
burial graves, which located in the south offoreststeppe
of the Right Bank Dnieper. The burialsareditch
graves. The burial men lying in a stretched position,
in rectangular pits. They were accompanied by arrowheads,
vorvorks, knife and earrings. The complexes dating from the second half 6 — first quarter of 5 BC.
They are ordinary member of the local, not wealthy community.