Изучение топологии археологических объектов фотограмметрическим методом с использованием беспилотных летательных аппаратов - Окатенко, В.Н.; Следюк, Д.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
В статье рассматриваются вопросы методики использования беспилотных летательных аппаратов и новейших компьютерных технологий,
получивших апробацию в результате работы на памятниках Харьковщины. Останні роки вивчення пам'яток скіфського часу
у басейні Сіверського Дінця ознаменувалися відкриттям великої кількості поселенських структур
(городищ, поселень) і курганних могильників, що
тяжіють до них. Усі ці відкриття нерозривно пов'язані з розвитком
технологій безконтактного зондування землі і застосування їх до вивчення об'єктів археологічної спадщини. The last years of the study of Scythian time monuments
in the Seversky Donets Basin were marked by the discovery of a large number of settlement structures:
fortifications, settlements and located near them burial mounds.
All these discoveries are inextricably linked with the development of technologies for contactless sounding of
the earth and their application to the study of archaeological heritage sites.