Давньослов'янські пам'ятки Чигиринщини у археологічних дослідженнях О.І. Тереножкіна - Брель, О.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті йдеться про внесок О.І. Тереножкіна у археологічні дослідження ранньослов'янських пам'яток Чигиринщини. Среди археологических памятников, обнаруженных и исследованных А.И. Тереножкиным, есть значительное количество объектов раннеславянского и славянского периодов. Among the archaeological monuments that are detected and explored by A.I. Terenozhkin in Chyhyryn region is a significant number of monuments early Slavic and Slavic periods.