Об ограблении скифских курганов в Северном Причерноморье - Полин, С.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
Статья посвящена различным вопросам связанным с ограблением курганов скифского времени. Переважаюча більшість скіфських курганів Північного Причорномор'я пограбована. Хто, коли і з якою метою грабував скіфські кургани в Північному Причорномор'ї? The overwhelming majority of Scythian kurgans of Northern Black Sea Coast is plundered. Who, when and for what purpose plundered Scythian kurgans in Northern Black Sea Coast?