Моделирование трехмерной вихревой структуры - Васин, П.А.; Черний, Д.И. (Компьютерная математика, 2018)
Рассмотрена математическая модель трехмерной интенсивной вихревой структуры типа смерч-торнадо, геометрически представленной в виде системы замкнутых вихревых линий, с зацеплениями, на поверхности тора. Представлены векторные поля течений вызываемых вихревыми структурами подобного типа. Розглянуто математичну модель тривимірної інтенсивної вихрової структури типу смерч-торнадо, геометрично представленої у вигляді системи замкнутих вихрових ліній, з зачепленнями, на поверхні тора. Представлені векторні поля течій викликаються вихровими структурами подібного типу. A mathematical model of a three-dimensional intense vortex tornado-type structure geometrically representable as a system of closed vortex lines with the links on the torus surface is considered. Vector fields of the flows caused by vortex structures of such type are presented.