Огляд аспектів обробки аналітичних даних щодо державних закупівель України - Феліндаш, В.В.; Гречко, А.В.; Мелащенко, А.О. (Компьютерная математика, 2018)
Досліджуються можливості аналізу та обробки даних про державні закупівлі України, отриманих з БД порталу tender.me.gov.ua. Висвітлюються основні проблеми, які доводиться вирішувати при створенні засобів візуалізації даних про публічні закупівлі України, зокрема вилучення та обробка денормалізованих даних з існуючих сховищ. Исследуются возможности анализа и обработки данных о государственных закупках Украины, полученных из БД портала tender.me.gov.ua. Освещаются основные проблемы, которые приходится решать при создании средств визуализации данных о публичных закупках Украины, в том числе изъятие и обработка денормализованих данных из существующих хранилищ. The possibilities of analysis and processing of data on state purchases of Ukraine, obtained from the database of the portal tender.me.gov.ua, are investigated. The main problems that have to be solved when creating the means of visualization of data on public procurement of Ukraine are highlighted, in particular, the removal and processing of denormalized data from existing repositories.