Паралельний алгоритм розв’язування лінійних систем з розрідженими матрицями поперемінно трикутним методом - Сидорук, В.А. (Компьютерная математика, 2018)
Розглядається новий паралельний алгоритм розв’язування систем лінійних алгебраїчних рівнянь з розрідженими симетричними додатно визначеними матрицями на комп’ютерах з процесором Intel Xeon Phi другого покоління. Подано результати апробації алгоритму на комп’ютері Інпарком-xp. Рассматривается новый параллельный алгоритм решения систем линейных алгебраических уравнений с разреженными симметричными додатно определенными матрицами на компьютерах с процессором Intel Xeon Phi второго поколения. Представлены результаты апробации алгоритма на компьютере Инпарком-xp. A new parallel algorithm for solving systems of linear algebraic equations with sparse symmetric positively-defined matrices on computers with Intel Xeon Phi processor of the second generation is considered. The results of testing the algorithm on the Inparcom-xp computer are presented.