Метод глобальної мінімізації функцій, заснований на розв’язанні систем нелінійних рівнянь - Семенов, В.Ю. (Компьютерная математика, 2018)
Запропоновано метод глобальної мінімізації функції від декількох змінних на заданому інтервалі. Метод засновано на розв’язанні системи нелінійних рівнянь, утвореної частковими похідними цільової функції. Застосування методу продемонстровано на чисельних прикладах. Предложен метод глобальной минимизации функций от нескольких переменных на заданном интервале. Метод основан на решении системы нелинейных уравнений, образованной частными производными целевой функции. Применение метода продемонстрировано на численных примерах. The global minimization method for the functions of several variables on the given interval is proposed. The method is based on the solution of systems of nonlinear equations formed by partial derivatives of the objective function. The application of the method is illustrated on several examples.