Хіоський чорнофігурний канфар з Борисфена - Буйських, А.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
До наукового обігу залучено канфар, розписаний
у чорнофігурній техніці на червоному тлі. Посудина належить до окремого типу розписного столового посуду, який виготовляли на о. Хіос упродовж пізньоархаїчного—ранньокласичного часу та експортували до античних центрів Північно-Західного Причорномор'я. Статья посвящена публикации чернофигурного
канфара, изготовленного на о. Хиос. Сосуд найден
при раскопках Борисфена (поселения на о. Березань) В.В. Лапиным в 1969 г. This paper is devoted to the publication of a black
figure kantharos, manufactured at Chios. The vessel
was found during the excavations of Borysthenes (settlement
on the Berezan’ island) conducted by V.V. Lapin
in 1969.