Проблема маршрутизації груп БПЛА в задачах пошуку і моніторингу - Гуляницький, Л.Ф.; Корольов, В.Ю.; Огурцов, М.І.; Ходзінський, О.М. (Компьютерная математика, 2018)
Розглянуто проблему пошуку рухомих об’єктів та моніторингу території групою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Показано, що модель руху транспортних засобів з декількома депо можна застосувати для планування польоту груп БПЛА. Запропонована постановка задачі дозволяє прискорити пошук об’єктів та мінімізувати необхідну кількість БПЛА. Рассмотрены проблемы поиска подвижных объектов и мониторинга территории группой беспилотных летательных аппаратов (БПЛА). Показано, что модель движения транспортных средств с несколькими депо можно применить для планирования полета групп БПЛА. Предложенная постановка задачи позволяет ускорить поиск объектов и минимизировать необходимое количество БПЛА. The problems of search for mobile objects and territory monitoring with a group of unmanned aerial vehicles (UAVs) are considered. We show that a model of vehicles traffic with several depots can be applied to planning UAV group flight. The proposed problem statement allows us to accelerate the search of objects and minimize the required number of UAVs.