Урядові та неурядові організації як інституціональні складові гарантування екологічної безпеки - Обиход, Г.О.; Омельченко, А.А. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розкрито передумови та проаналізовано наслідки функціонування урядових і неурядових організацій як дієвої складової інституціональної моделі гарантування безпеки. Виявлено зростаючий вплив недержавних (неурядових) структур як ефективних самостійних суб’єктів сучасної системи міжнародних екологічних відносин. Ураховуючи транскордонне положення окремих регіонів України та її участь у дво- і багатосторонніх угодах, обґрунтовано подальшу активізацію діяльності таких організацій на її території. The article reveals preconditions and analyzes the implications of governmental and non-governmental organizations as an effective constituent of the institutional model of security assurance. There is established the growing influence of non-governmental organizations as units, which effectively function as independent entities in the modern system of international environmental relations. Taking into account the transboundary situation of certain regions of Ukraine and its participation in bilateral and multilateral agreements there was substantiated further activation of the activities of such organizations on its territory.