Переформатування просторової системи управління природно-ресурсними активами - Бистряков, І.К.; Микитенко, В.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Запропоновано концептуально-аналітичний підхід до визначення інтегративної бази сталого розвитку територій, який ґрунтується на ідеї формування господарського простору та створює реальні умови для впорядкування і розвитку територіальної економічної інтеграції. Доведено, що на результативність функціонування економічного метапростору держави впливає фактор перебудови регіональної карти за каскадним форматом ущільнення виробничо-господарської, міжгалузевої та міжрегіональної взаємодії. Визнано доцільність урахування європейських економіко-статистичних принципів створення 10 територіальних природно-господарських округів, формат і масштаби яких відповідатимуть ключовим засадам ліберально-суспільної ринкової моделі просторового розвитку. The conceptual and analytical approach to the definition of an integrative base of sustainable development of territories is proposed, which is based on the idea of construction of economic space and creates real conditions for the establishment and deployment of territorial economic integration. It is proved that the effect of the realization of the economic meta space of the state is influenced by the factor of reorganization of the regional map by cascading format of consolidation of industrial-economic, inter-sectoral and interregional interaction. It is recognized that it is expedient to take into account European economic-statistical principles when creating ten territorial economic and economic districts, the format and scale of which will correspond to the key principles of the liberal-social market model of spatial development.