Класифікація територіальних громад на основі актив-орієнтованого підходу - Ільїна, М.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розглянуто значення актив-орієнтованого підходу для розвитку територіальних громад. Проаналізовано сутнісні характеристики та відмінності активів від капіталів і ресурсів. Запропоновано концептуальну модель формування програми розвитку територій; у межах її окремих етапів та завдань представлено методологічний підхід до інвентаризації й картографування активів. За показниками, що характеризують наявність і можливості використання активів, обґрунтовано класифікацію територіальних громад з метою ідентифікації пріоритетних напрямів їх розвитку. In the article role of active-oriented approach to the development of territorial communities is considered. Key features of the territorial assets and their distinctions from capitals and resources are described. Conceptual model of the development of a territorial program is proposed. In framework of its certain phases and tasks the methodological approach to inventory and mapping of the assets is presented. By indicators characterizing availability and possibilities to use the assets, the classification of territorial communities is justified in order to identify the priorities of their development.