Моделювання системи оптимального використання водних, енергетичних та продовольчих ресурсів - Дунаєвський, М.С. (Компьютерная математика, 2019)
Наведено модель інтегрованих взаємозв’язків, яка дозволяє отримати кількісну оцінку збалансованості потенційної пропозиції водних, енергетичних та продовольчих ресурсів з одного боку та суспільного запиту на них з іншого; прийняти відповідні оптимальні рішення щодо використання обмежених ресурсів. Приведена модель интегрированных взаимосвязей, которая позволяет получить колличественную оценку сбалансированости потенциального предложения водных, энергетических и продовольственных ресурсов с одной стороны и общественного спроса на них с другой; принять соответствующие оптимальные решения относительно использования ограниченных ресурсов. The article presents a model of integrated interconnections that allows obtaining a quantitative assessment of the balance of the potential supply of water, energy, and food resources on the one hand and a public demand for them on the other and making the appropriate optimal decisions regarding the usage of limited resources.