Реалізація розріджено-розподіленої пам’яті на сучасних графічних процесорах і дослідження характеристик моделі - Вдовиченко, Р.О. (Компьютерная математика, 2019)
Розглянуто модель розрідженорозподіленої пам’яті з модифікацією Джекела, реалізовано дану модель для обчислень за допомогою графічних процесорів. Проведено аналіз якості і продуктивності роботи реалізації. Рассмотрена модель разреженно-распределенной памяти с модификацией Джекела, реализована данная модель для вычислений с помощью графических процессоров. Проведен анализ качества и продуктивности работы реализации. Sparse Distributed Memory model with Jaeckel modification is studied, the model for GPU computing is implemented, qualitative and performance analysis is conducted.