Інтелектуалізація обчислень для задач математичного моделювання складних процесів і об’єктів - Сидорук, В.А.; Єршов, П.С.; Богурський, Д.О.; Марочканич, О.Р. (Компьютерная математика, 2019)
Запропоновано підхід для автоматизації вибору алгоритму розв’язання прикладних задач. Розроблено і навчено нейронну мережу для розпізнавання типу розрідженої матриці. Проведено чисельні експерименти на вузлі суперкомп’ютера СКІТ. Предложен подход для автоматизации выбора алгоритма решения прикладных задач. Разработана и обучена нейронная сеть для распознавания типа разреженной матрицы. Проведены численные эксперименты на узле суперкомпьютера СКИТ. An approach for automating the choice of algorithm for solving applied problems is proposed. We develop and train a neural network to recognize the type of sparse matrix. Numerical experiments were carried out on the node of the supercomputer SKIT.