Історія та сучасний етап археологічного дослідження Богуславського Поросся та оцінка потенційної кількості пам'яток археології - Борисов, А.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті подано огляд історії археологічного
дослідження Богуславського Поросся, проаналізовано археологічну карту регіону й здійснено її коротку характеристику. За допомогою аналізу результатів детального археологічного обстеження окремих ділянок здійснено підрахунок потенційної
кількості археологічних пам'яток на території Богуславського району. Застосовано гексагональну
решітку для створення картосхем поширення та густоти археологічних пам'яток. В статье представлен обзор истории археологического исследования Богуславского Поросья. Проанализированы археологическая карта района и осуществлена её краткая характеристика. С помощью анализа результатов детального археологического
обследования отдельных участков осуществлен подсчёт потенциального количества археологических
памятников на территории Богуславского района.
Применён гексагональний грид для создания картосхем распространение и густоты археологических памятников. A review of the history of the archaeological research
of Porossya Boguslav region is presented. The archaeological
map of the area is analyzed and its short description
is carried out. By analyzing the results of a
detailed archaeological survey of individual plots, the
potential number of archaeological sites in the Boguslav
district was calculated. The hexagonal grid is
used to create mapping patterns for the distribution
and density of archaeological sites.