Особливості довгострокової економічної динаміки за останні 50 років - Рогожин, О.Г. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Розглянуто теоретико-методологічні підходи до пояснення циклічного характеру довгострокової динаміки макроекономічних показників еволюційними процесами розвитку технологічної системи масового виробництва, супроводжуваних послідовною зміною провідних технологічних укладів (промислових революцій). Рассмотрены теоретико-методологические подходы к объяснению волнового характера долгосрочной динамики макроэкономических показателей эволюционными процессами развития технологической системы массового производства, сопровождаемых последовательной сменой ведущих технологических укладов (промышленных революций). The theoretical and methodological approaches to explaining the cyclical character of macroeconomic indicators long-term dynamics by evolutionary processes of the technological system of mass production are considered.