Проблеми аналізу ризику проявлення небезпечних процесів та оцінка економічного збитку в межах сельбищної території - Азаров, С.І.; Сидоренко, В.Л.; Задунай, О.С. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Розглянуто методичні основи аналізу небезпеки, ризику й економічних збитків як базису раціонального природокористування. Показано, що з екологічної точки зору ризик небезпеки є багатофакторною функцією ймовірностей та економічних збитків у різних видах господарської діяльності. Встановлено можливість управління зазначеними факторами з метою мінімізації негативних наслідків. Рассмотрены методические основы анализа опасности, риска и экономического ущерба как базиса рационального природопользования. Показано, что с экологической точки зрения риск опасности является многофакторной функцией вероятностей и экономических ущербов в различных видах хозяйственной деятельности. Установлена возможность управления указанными факторами с целью минимизации негативных последствий. The methodical bases of the analysis of danger, risk and economic damage as a basis of rational nature management are considered. It is shown that, from an ecological point of view, the risk of danger is a multifactor function of probabilities and economic losses in various types of economic activity. The possibility of managing these factors is established to minimize the negative consequences.