Відображення мережевої інформації у вигляді інтерактивних документів. Трансдисциплінарний підхід - Стрижак, О.Є.; Приходнюк, В.В.; Гайко, С.І.; Шаповалов, В.Б. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Розглядається технологічна проблема інтерактивної взаємодії з великими обсягами мережевих інформаційних ресурсів (проблема Big Data). Визначаються інструменти структуризації мережевих документів, формування таксономічних відображень структури мережевих документів та їх контекстної зв’язності між усіма концептами-поняттями, які формують термінополе користувача, на засадах рекурсивної редукції. Представлено онтологічну модель мережевого документу. Рассматривается технологическая проблема интерактивного взаимодействия с большими объемами сетевых информационных ресурсов (проблема Big Data). Определяются инструменты структурирования сетевых документов, формирования таксономических отражений структуры сетевых документов и их контекстной связности между всеми концептами-понятиями, которые формируют терминополя пользователя, на основе рекурсивной редукции. Представлена онтологическая модель сетевого документа. The technological problem of interactive interaction with large volumes of network information resources (the problem of Big Data) is considered. The tools for structuring network documents, forming taxonomic display of the structure of network documents and their contextual connectivity between all the concepts that form the user's termfields on the basis of recursive reduction are determined. An ontological model of a network document is presented.