Проблеми та перспективи гідроакумуляції в контексті раціонального природокористування та екологізації гідроенергетики в Україні - Стефанишин, Д.В. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Проаналізовано сучасний стан, проблеми та перспективи гідроакумуляції у світовій та вітчизняній електроенергетиці. Відмічено особливості розвитку відновлюваної електроенергетики, що використовує альтернативні джерела енергії (сонячної, вітрової), та традиційної гідроенергетики в країні за рахунок будівництва нових гідроелектростанцій. Обґрунтовано роль гідроакумуляції як одного зі стратегічних напрямків розвитку вітчизняної електроенергетики, зокрема, гідроенергетики, в контексті її екологізації та раціонального природокористування. Проанализировано текущее состояние, проблемы и перспективы гидроаккумуляции в мировой и отечественной электроэнергетике. Отмечено особенности развития возобновляемой электроэнергетики, использующей альтернативные источники энергии (солнечной, ветровой), и традиционной гидроэнергетики в стране за счет строительства новых гидроэлектростанций. Обосновано роль гидроаккумуляции как одного из стратегических направлений развития отечественной электроэнергетики, в частности гидроэнергетики, в контексте ее экологизации и рационального природопользования. The present state, problems and prospects of hydro-accumulation in the world and domestic electric power industry are analyzed. The peculiarities of the development of renewable energy that uses alternative energy sources (solar, wind) and traditional hydropower due to the construction of new hydropower plants in the country are noted. The role of hydro-accumulation as one of the strategic directions of development of domestic electric power industry, in particular, hydropower, in the context of its ecologization and rational nature management is substantiated.