Похибка та еквівалентні розв’язки оберненої задачі електрометрії свердловин - Миронцов, М.Л. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Розглянуто питання зв'язку похибки каротажу з похибкою розв'язання оберненої задачі. Описано спосіб визначення похибки оберненої задачі в залежності від похибки каротажу для заданої моделі пласта. Наведено приклади визначення похибки оберненої задачі для реального свердловинного матеріалу. Рассмотрены вопросы связи погрешности каротажа с погрешностью решения обратной задачи. Описан способ определения погрешности обратной задачи в зависимости от погрешности каротажа для заданной модели пласта. Приведены примеры определения погрешности обратной задачи для реального скважинного материала. The matter of the connection between the logging error and the error of solving the inverse problem was addressed. The method of determining the operational margin of the given model inverse problem depending on the error of logging is described. Determining the operational margin of solving the inverse problem for the well material are given as examples.