Інтегральний метод розв'язування диференціальних рівнянь при моделюванні об'єктів із розподіленими параметрами - Іванюк, В.А.; Костьян, Н.Л. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2018)
У статті розглянуто метод отримання одновимірних інтегральних динамічних моделей систем із розподіленими параметрами в інтегральній формі на основі застосування диференціальних рівнянь з дробовими похідними, які отримуються шляхом перетворень ірраціональних передатних функцій. The article deals with the method of obtaining one-dimensional integral dynamic models of systems with distributed parameters in the integral form on the basis of applying the differential equations with fractional derivatives obtained by transformations of irrational transfer functions.