Технология Internet of Things - Лисецкий, Ю.М.; Калбазов, Д.И. (Математичні машини і системи, 2019)
Технологии Internet of Things – совокупность устройств и инструментария, обеспечивающего сбор данных, их передачу, обработку и последующий анализ. Основные составляющие технологии: сенсор с передатчиком, базовая станция, сетевой сервер и сервер приложений. Сенсор собирает информацию из внешней среды и с определенной периодичностью передает через радиомодуль данные на базовую станцию. Отличительной чертой IoT-технологии является использование беспроводных сенсоров вместе с передатчиками, с очень низким энергопотреблением, срок работы которых измеряется годами. Именно низкое энергопотребление сделало возможным внедрение IoT-технологии. Технології Internet of Things – сукупність приладів та інструментарію, що забезпечують збір даних, їх передачу, обробку та наступний аналіз. Основні складові технології: сенсор із передавачем, базова станція, мережевий сервер і сервер додатків. Сенсор збирає інформацію із зовнішнього середовища та з визначеною періодичністю передає через радіомодуль дані на базову станцію. Відмінною рисою IoT-технології є використання безпровідних сенсорів разом з передавачами з дуже низьким енергоспоживанням, термін роботи яких вимірюється роками. Саме низьке енергоспоживання зробило можливим впровадження IoT-технології. Internet of Things technology is a combination of devices and tools for data collection, transmitting, processing and further analysis. Main components of this technology are sensor with а transmitter, base station, network server and application server. The sensor collects data from the environment and periodically transmits it to the base station via radio module. A distinctive feature of IoT-technology is the usage of wireless sensors with transmitters which have extremely low levels of power consumption, and which operation terms can be measured over the years. It was the low power consumption that made the IoT-technology implementation possible.