Автоматическое управление формообразованием листа в плане на реверсивном стане горячей прокатки - Иевлев, Н.Г. (Математичні машини і системи, 2019)
Рентабельность изготовления листового проката существенно зависит от выхода годного, который в значительной мере определяется формой листа в плане, то есть формой концов проката и колебаниями ширины по длине полосы, обусловливающих концевую и боковую обрезь. Уменьшение металлоемкости требует уменьшения боковой и торцевой обрези, что возможно при приближении формы проката в плане к прямоугольной. В статье рассмотрены различные способы управления формой листа в плане в зависимости от состава оборудования стана. Рентабельність виробництва листового прокату істотно залежить від виходу придатного, який у значній мірі визначається формою листа у плані, тобто формою кінців прокату і коливаннями ширини по довжині смуги, які обумовлюють кінцеву і бічну обрізь. Зменшення металоємності вимагає зменшення бічної і торцевої обрізі, що можливо при наближенні форми прокату у плані до прямокутної. У статті розглянуті різні способи управління формою листа у плані у залежності від складу устаткування стана. The profitability of the production of plate rolling depends on the yield, which is largely determined by the shape of the plate in plan, i.e. the shape of the ends of the rental and fluctuations in width along the length of the strip, causing the end and side trim. A decrease in metal consumption requires a decrease in the side and end trim, which is possible when the shape of the rolled metal is approached in plan view to a rectangular one. The article discusses various ways to control the shape of the plate in terms of depending on the composition of the mill equipment.