The basic definitions of artificial intelligence operating system: "ai-thought” and "ai-emotion” concepts - Kornieiev, S. (Штучний інтелект, 2017)
The article concerns the concept of “Artificial General Intelligence” (AGI) and in particular the issue of basic definitions. The article proposed definitions of the concepts: “AI-Thought” and “AI-Emotion”. These definitions are based on the author’s definitions of "Artificial Intelligence – Individual Type" and “Artificial Intelligence – Collective Type” (“swarm”) were introduced before. The goal of the definitions is to be used in the modelling of AI-OS (Artificial Intelligence Operating System). As seen together the set of formulated definitions allow to model AI-OS for productive use. A distinctive feature of presented definitions is that they, if compared with known ones, allow the simulation and design using known methods and approaches. Стаття стосується концепції «штучного загального інтелекту» (AGI – Artificial General Intelligence) і, зокрема, питання про основні її визначення. У статті запропоновано визначення понять: «ШІ-Думка» та «ШІ-Емоція» (префікс «ШІ» - «Штучній інтелект» визначає, що надані визначення відносяться тільки до запропонованою автором моделі, і не мають ніякого відношення до опису людського мозку та його психічних процесів). Ці визначення базуються на авторських визначеннях «Штучний інтелект - індивідуальний тип» та «Штучний інтелект - колективний тип», які були запропоновані раніше. Метою визначень є їх використання при моделюванні AI-OS («Операційної системи штучного інтелекту»). При спільному розгляді набір сформульованих визначень дозволяє моделювати AI-OS для продуктивного використання. Відмінною рисою представлених визначень є те, що вони, в порівнянні з відомими формулюваннями, дозволяють моделювати та проектувати операційну систему штучного інтелекту, використовуючи відомі методи та підходи.