Методи оцінки функціональної безпеки бездротової сенсорної мережі моніторингу стану рослин - Остапенко, В.О. (Штучний інтелект, 2017)
У статті розкривається актуальна проблема оцінки функціональної безпеки бездротових сенсорних мереж, які обумовлені низькими показниками, як з точки зору гарантованості доставки даних за обмежений час, так і з точки зору захисту інформації. Розглядаються методи оцінки функціональної безпеки в автоматизованих системах моніторингу стану розподілених об’єктів медико-екологічних комплексів, а саме моніторингу стану рослин. Актуальність проблеми оцінювання апаратно-програмних комплексів з точки зору функціональної безпеки відзначається складністю програмного забезпечення і необхідністю використання даних комплексів в польових умовах. The article reveals the current problem of evaluating the functional safety of wireless sensor networks, which are due to low performance, both in terms of guaranteeing transfer of data for a limited time, and in terms of information security. The methods of evaluation of functional safety in automated monitoring systems of distributed objects of medical-ecological complexes, namely, the monitoring of plant condition are considered. The urgency of the problem of evaluating hardware and software complexes in terms of functional security is the complexity of software and the need to use these complexes in field conditions.