Види біометричної автентифікації та методи їх оцінки - Колесніков, К.В.; Ободовський Б.П. (Штучний інтелект, 2017)
Біометрія дає альтернативу для персональної автентифікації: біологічні характеристики людини унікальні і можуть бути використані, щоб відрізняти одну особу від іншої. Біометрія - це автоматичні методи ідентифікації особи або підтвердження особистості на основі фізіологічної чи поведінкової характеристики. Приклади фізіологічних характеристик включають геометрію рук або відбитка пальця, особові риси та зображення радужної оболонки. Поведінкові характеристики - це риси, які вивчаються або набуваються. В роботі запропоновано загальний огляд біометричних систем на основі наявних технологій, методи застосування датчиків розпізнавання відбитків пальців та оцінки належних характеристик. Для тестування біометричних характеристик датчиків використано два індекси: FAR (false acceptance rate) та FRR (false retry rate). Biometrics provides an alternative to personal authentication: human biological characteristics are unique and can be used to distinguish one person from another. Biometrics are automatic methods for identifying a person or confirming a personality based on a physiological or behavioral characteristic. Examples of physiological characteristics include hand geometry or fingerprint, personality traits, and iris image. Behavioral characteristics are the features that are studied or acquired. In the paper a general review of biometric systems is proposed based on available technologies, methods of using fingerprint sensors and assessment of proper characteristics. To test the biometric characteristics of the sensors, two indices are used: FAR (false acceptance rate) and FRR (false retry rate).