Інтерактивна програмна система обробки, структурного аналізу і розпізнавання біомедичних зображень - Трохимчук, Р.М.; Трохимчук, Т.М. (Штучний інтелект, 2017)
У роботі описано інтерактивний проблемно-орієнтований програмний комплекс, призначений для автоматизації традиційних процедур обробки, аналізу та розпізнавання біомедичних зображень широкого класу (гістологія, гематологія, цитологія, морфологія клітинних елементів, клінічна лабораторна діагностика і т.п.) з метою отримання даних, необхідних для подальшого прийняття фахівцями інтелектуальних рішень при клінічних обстеженнях та біологічних і медичних дослідженнях. Система здійснює аналіз і розпізнавання об’єктів за допомогою структурних методів. The problem-oriented interactive software package designed to automate the traditional procedures for processing, analyzing and recognizing a wide range of biomedical images (histology, hematology, cytology, cellular morphology, clinical laboratory diagnostics, etc.) is described in this paper. The goal is to obtain the data necessary for the further adoption of intelligent solutions by specialists in clinical examinations and biological and medical research. The system performs description and recognition of objects using structural recognition methods.