Моделювання динамічних процесів в задачах штучного інтелекту - Гаркуша, Н.І. (Штучний інтелект, 2017)
Одним з важливих напрямків розвитку штучного інтелекту є моделювання процесів, що відбуваються у мозку людини. У роботі розглянуто принципи побудови математичних моделей динамічних систем. Більш детально розглянуто напрям розвитку штучного інтелекту, що пов’язаний з динамічними процесами в нейронних мережах, так званим напрямом нейродинаміки. Наведено основні результати використання другого метода Ляпунова у динаміці нейронних мереж. One of the important directions of the development of artificial intelligence is the simulation of processes occurring in the brain of a man. The paper considers the principles of constructing mathematical models of dynamic systems. The direction of development of artificial intelligence, which is connected with dynamic processes in neural networks, the so-called direction of neuron dynamics, is considered in more detail. The main results of using the second Lyapunov method in the dynamics of neural networks are presented.