Вплив економічних трансформацій на природно-техногенну та екологічну безпеку в контексті четвертої промислової революції - Омельченко, А.А.; Степанюк, О.С. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розкрито сутність поняття економічних трансформацій у контексті четвертої промислової революції. Визначено вектори позитивного й негативного впливу трансформаційних процесів на рівень екологічної (ЕБ) та природно-техногенної безпеки (ПТБ). Проаналізовано сучасні методи реалізації структурних перетворень через синергетичний ефект взаємодії. Запропоновано підходи до інструментальної оцінки впливу трансформацій на рівень безпеки території. The essence of the concept of economic transformations in the context of the fourth industrial revolution is revealed. The vectors of positive and negative influence of transformation processes on the level of ecological and natural and technological safety are determined. The modern approaches and methods of realization of structural transformations through the synergistic interaction effect are analyzed. The approaches to the instrumental assessment of the impact of transformations on the level of safety ty of the territory are proposed.