Теоретичний концепт відтворення водного капіталу в сучасних фінансово-економічних системах - Мандзик, В.М. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Доведено необхідність перегляду теоретичних підходів до фінансового забезпечення відтворення водного капіталу в контексті загострення проблем вододефіциту, які зумовлені змінами клімату та зростанням антропогенного навантаження на природні екосистеми. Запропоновано теоретичний концепт і визначено основні принципи фінансової підтримки розширеного відтворення водного капіталу, котрі ґрунтуються на базових положеннях теорії інституціоналізму та вартісно-орієнтованого управління з урахуванням ключових домінант сталого розвитку. Because of the study, it was proved necessary to review the theoretical approaches to the financial provision of recreation of water capital in the context of worsening water deficit problems caused by climate change and anthropogenic pressure on natural ecosystems. The theoretical concept is proposed and the basic principles of financial provision of expanded reproduction of water capital are determined, which is based on the basic provisions of the theory of institutionalism and the concept of value-based management considering the key dominant components of sustainable development.