Форми та засоби організації просторового управління природно- ресурсними активами в Україні - Микитенко, В.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розроблено схему взаємозалежності й взаємодії між чотирма базовими площинами (матеріальною, соцієтальною, факторною та інституціональною) системи просторового управління природно-ресурсними активами в Україні. Вдосконалено структурно-логічну схему добору форм і засобів просторового управління. Поглиблено методологічно важливі положення використання методів логічного проектування та врахування детермінант процесного управління у ході визначення найвагоміших регресорів ресурсно-функціонального, організаційно-економічного та нормативно-правового впливу, застосування яких дає змогу встановити пріоритетні об’єкти докладання зусиль для раціоналізації процесів природокористування в ресурсних обмеженнях. The scheme of interdependence and interaction between the four basic planes (material, social, factor and institutional) of the system of spatial management of natural resource assets has been developed. The structural-logical scheme of good forms and means of spatial management is improved. The methodologically important positions of using logistic design methods and taking into account the determinants of process management in the determination of the most important regressors of resource-functional, organizational-economic and regulatory-legal influence, the application of which allows the establishment of priority objects of making efforts to rationalize the processes of nature use in resource constraints.