Проективно-діяльнісний підхід до просторового управління природно-ресурсними активами - Бистряков, І.К.; Клиновий, Д.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Визначено системні ознаки проективного підходу до просторового управління природно-ресурсними активами в бізнес-екосистемах через конкуренцію й співробітництво суб’єктів господарювання з максимізацією суспільного добробуту за рахунок оптимальної організації бізнес-процесів у фізичному, інформаційному та фінансовому просторах. Проаналізовано відмінність проективного підходу від господарсько-діяльнісного як зміщення управлінської уваги з підприємства на продукт зі створенням шляхом реалізації інвестиційних проектів сукупністю виробничих і логістичних установ його загальної цінності, котра перевищує індивідуальну, сформовану окремим господарчим об’єктом. The aim of the article is determination of system signs of the projective approach to the spatial management of natural resource assets in business-ecosystems through a competition and collaboration of management entities, with maximization of public welfare due to optimal organization of business processes in physical, informative and financial spaces. It is exposed a difference between projective-activity and economic-activity approaches as the displacement of administrative attention from an enterprise on a product, through realization of investment projects by totality of productive and logistic enterprises with creation its shared value, that exceeds individual value, created by a separate enterprise.