Прогнозування соціальної безпеки: теоретико-методологічні аспекти - Куценко, В.І.; Гаращук, О.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розглянуто сутність прогнозування в цілому і соціальної безпеки зокрема. Висвітлено основні чинники, що дають змогу отримати оптимальні прогнозні показники, а також методи, котрі найчастіше використовуються в процесі прогнозування, та принципи, яких доцільно дотримуватись при цьому. Обґрунтовані підходи до подальшого підвищення якості прогнозування. The essence of forecasting in general and social security, in particular, is considered. Determine the main factors that allow you to obtain optimal forecast indicators, as well as the methods most often used in forecasting and the principles that it is appropriate to adhere to in doing so. The approaches to further improving the quality of forecasting are substantiated.