Про комбінаторні числа та симетрію в біології - Тимофієва, Н.К (Штучний інтелект, 2018)
У живій та неживій природі існують явища, пов’язані з комбінаторними числами. Це говорить про те, що природі властиві закони комбінаторики. У комбінаторних множинах різних типів, у процесі їхнього впорядкування, утворюються симетрії різних видів, які характерні і для знакових комбінаторних просторів. Оскільки аксіоми цих просторів справедливі для деяких природних, зокрема біологічних форм, то, досліджуючи їх в комбінаториці, можна пояснити, як утворюється симетрія біологічних форм. In living and inanimate nature there are phenomenon associated with combinatorial numbers. This suggests that the laws of combinatorics are inherent in nature. In combinatorial sets of different types in the process of their ordering symmetries of different species are formed, which are also characteristic for sign combinatorial spaces. Since the axioms of these spaces are valid for some natural, in particular biological ones, then exploring it in combinatorics can explain how the symmetry of biological forms is formed.