Примітивна високозалізиста речовина в хондриті Кримка (LL3,1) - Семененко, В.П.; Гіріч, А.Л. (Українське мінералогічне товариство, 2007)
Наведено результати попереднього структурно-мінералогічного та хімічного досліджень темного ксеноліту ВК16 у хондриті Кримка. Співвідношення SiO2/MgO, тонкозерниста структура, високий модальний вміст металу та мінералогічні прикмети низькотемпературного водного перетворення дають змогу припустити, що ксеноліт ВК16 є фрагментом імовірного примітивного попередника високозалізистих хондритів. The results of preliminary mineralogical and chemical studies of the dark xenolith BK16 within the Krymka chondrite are given. SiO2/MgO-ratio, fine-grained texture, high modal abundance of metal, and mineralogical evidences of the low-temperature aqueous processing allow to suppose that the xenolith BK16 represents a fragment of a probable primitive precursor of H-chondrites.