Інтелектуальні засоби поквартального оцінювання економічної ефективності й цільової структури експорту у 2017–2018 рр. на прикладі Київщини - Кнопов, П.С.; Горбачук, В.М.; Кирилюк, В.С.; Атоєв, К.Л.; Дунаєвський, М.С.; Сирку, А.А. (Штучний інтелект, 2018)
Керуючись даними 2017–2018 рр., визначено єдиний кластер виробничих лідерів Київщини. Кластер охоплює більше половини районів області. Райони області не потребують генерації первинних даних. Після генерації обчислювальних даних знайдено оцінки параметрів функцій Кобба-Дугласа. Досяжний експорт області на 52% перевищує спостережуваний. The single cluster consisting of production leaders of Kyivshchyna is determined on the 2017–2018 data. The cluster covers more than a half of region districts. The region districts do not need raw data generation. The estimates of parameters for Cobb–Douglas production functions are found upon computational data generation. The attainable export of region exceeds the observed one by 52%.