Просторове управління природно-ресурсними активами – запорука розвитку національного державотворчого проекту і його безпеки - Микитенко, В.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Розкрито базові елементи національної безпеки особи, суспільства і держави, які слід ураховувати у процесі розроблення та реалізації у практиці управління доктрин і стратегій сталого розвитку. Визначено комплекс потенційно-факторних детермінант і мотиваційних чинників дееволюційного розвитку національної соціально-економічної системи на нинішньому етапі її функціонування. Виконано світоглядно-методологічне обґрунтування специфічності сучасних процесів державного розвитку України за її ключовими метапросторами. Здійснено формалізацію взаємозв’язку та взаємозалежності просторового управління природно-ресурсними активами за шістьма площинами: ідеологічною, політичною, духовно-моральною та політико-ідеологічною, інституціональною, ціннісно-світоглядною, метаконцептуальною. The basic elements of the national security of the individual, society and the state that are to be taken into account in the development and implementation of the practice of the management of doctrines and strategies for sustainable development are revealed. The complex of potential factor determinants and motivational factors of de-evolutionary development of the national socio-economic system at the present stage of its functioning are determined. The methodological substantiation of the specificity of modern processes of state development of Ukraine on its key meta-spaces is accomplished. The formalization of the interconnection and interdependence of spatial management of natural resource assets has been made on six planes: ideological; political; spiritual-moral and politico-ideological; institutional; value-ideological; the goal is conceptual.