Функціональний зв’язок соціоекологічних імперативів з національними пріоритетами розвитку - Ільїна, М.В.; Шпильова, Ю.Б. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Визначено зв’язок національних пріоритетів розвитку суспільства з функціонуванням соціальних, екологічних і економічних імперативів. Описано процес їх взаємної трансформації та підвищення ефективності використання активів територій. Установлено, що вибір пріоритетів розвитку, інструментів та важелів їх досягнення залежить від типу території та належних їй активів. Виокремлено національні пріоритети України, які за змістом, функцією та цілями інтегровано з імперативами, актуальними для реалізації на сільських територіях різних типів. Relations between national priorities of the social development and up-to-date social, ecological and economic imperatives are determined. The process of mutual transformation of the national priorities, imperatives and rise of efficiency of the territorial assets’ use is represented. Choice of the priorities, tools and levers of their achievement depends on a type of a territory and its assets. National priorities for Ukraine are identified and according to their impact, functions and goals are integrated with imperatives to be realized on different rural areas.