Методологічні аспекти моделювання соціального розвитку в умовах формування агломерацій - Куценко, В.І.; Гаращук, О.В.; Євтушенко, Г.І. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2019)
Проаналізовано стан соціального розвитку в умовах становлення ринкових відносин і агломерацій. Основну увагу зосереджено на галузях, які сприяють формуванню головної продуктивної сили, особистості та зростанню життєвого рівня населення. Виявлено позитивні й негативні аспекти розвитку, розкрито сутність агломерацій, їх роль у соціально-економічному розвитку країни та підвищенні добробуту населення, досліджено відповідний закордонний досвід. Запропоновано напрями подальшого поліпшення соціального розвитку в контексті становлення агломерацій. The state of social development in the conditions of formation of market relations and the formation of agglomerations is analyzed. The main attention is focused on the industries that contribute to the formation of the main productive force – the human person and contribute to the growth of the living standards of the population. The positive and negative aspects of development are revealed, the essence of agglomerations is revealed, their role in the socio-economic development of the country and the improvement of the welfare of the population; In this aspect, foreign experience has been investigated. Proposed ways to further improve social development in the conditions of the formation of agglomerations.