Наукова школа В. І. Трефілова - Звонкова, Г.Л.; Косско, Т.Г. (Наука та наукознавство, 2018)
В статті розкрито характерні риси видатного українського радянського матеріалознавця В.І. Трефілова як вченого, людини та організатора науки, який створив у 70—90-х роках ХХ сторіччя в Києві потужну наукову школу в галузі матеріалознавства. В статье раскрыты характерные черты выдающегося украинского советского материаловеда В.И. Трефилова как ученого, человека и организатора науки, который создал в 70—90-х годах ХХ столетия в Киеве мощную научную школу в области материаловедения. The article is devoted to V.I. Trefilov, an outstanding Ukrainian researcher in materials science. Trefilov graduated from Kyiv Polytechnic Institute, the faculty of metallurgy.