"Для рідного краю і народу…" - Руда, С.П. (Наука та наукознавство, 2018)
Статтю присвячено життю та діяльності Д.К. Заболотного, видатного українського епідеміолога, президента Всеукраїнської академії наук (ВУАН) (1928–1929), засновника Інституту мікробіології та вірусології НАН України. Статья посвящена жизни и деятельности Д.К. Заболотного, выдающегося украинского эпидемиолога, президента Всеукраинской академии наук (ВУАН) (1928–1929), основателя Института микробиологии и вирусологии НАН Украины. The article is devoted to the life and work of Danylo Zabolotny, a prominent Ukrainian epidemiologist, President of the All-Ukrainian Academy of Sciences (AUAS) (1928–1929), the founder of the Institute of Microbiology and Virology of the National Academy of Sciences of Ukraine.