Захист інформаційних технологій та кібербезпека (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 25 вересня 2019 року) - Савчук, М.М. (Вісник НАН України, 2019)
У доповіді висвітлено низку найважливіших досліджень з розроблення методів захисту інформації, інформаційних технологій, математичного апарату криптографії та криптоаналізу, стеганографії, а також технічних
засобів та правових засад кібернетичної безпеки. Підкреслено необхідність подальшого розвитку цього напряму в Україні та актуальність підготовки висококваліфікованих кадрів у сфері захисту інформації та безпеки кіберпростору. The report highlights a number of important studies on the development of information security techniques, information technology, the mathematical apparatus of cryptography and cryptanalysis, steganography, as well as the technical means and legal bases of cyber security. The need for further development of this area in Ukraine and the relevance of training highly qualified personnel in the field of information security and cyber security are emphasized.