Життєпис української мікробіології (пам'яті академіка В.Г. Дроботька) - Жалко-Титаренко, В.П. (Вісник НАН України, 2019)
Статтю присвячено пам'яті академіка Віктора Григоровича Дроботька — відомого українського мікробіолога та епідеміолога, директора Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України (1944–1962), талановитого вченого, педагога, організатора науки, активного громадського діяча. У видавництві «Наукова думка» у 2018 р. вийшла друком книга О.Г. Коваленка та С.В. Афонської (Дроботько) «Відданість науковій істині», в якій найбільш повно описано життя та наукові здобутки В.Г. Дроботька, висвітлено його творчий потенціал та особистісні риси, наведено бібліографію, деякі архівні матеріали, а також уперше опубліковано щоденник ученого. The article is dedicated to the memory of Academician Victor Drobotko, a well-known Ukrainian microbiologist and epidemiologist, director of the Institute of Microbiology and Virology of NAS of Ukraine (1944–1962), talented scientist, teacher, organizer of science, active public figure. The publishing house “Naukova Dumka” printed in 2018 the book “Commitment to Scientific Truth” by O.G. Kovalenko and S.V. Afonska (Drobotko), in which the life and scientific achievements of V.G. Drobotko, his creative potential and personal traits are highlighted, a bibliography, some archival materials, and a scientist's diary are also published for the first time.